Considerăm că vinul face parte din amprenta culturală a unui popor, iar pentru noi, Velvet Winery, vinul este amprenta solului, strugurelui, viticultorului și a enologului, pe scurt, al terroirului din Dealu Mare.
Vinurile sunt realizate cu accent deosebit pe calitate și tipicitate de soi, create cu multă grijă și pasiune, sub îndrumarea directă a unuia dintre cei mai apreciați enologi din țară, Liviu Grigorică. Portofoliul nostru conține atât vinuri ușor de înțeles, cu tipicitate de soi, ce se adresează în special publicului tânăr, cât și vinuri complexe, de creație, pentru cunoscătorii și pasionații de vin.
Un vin expresiv, cu arome de citrice și flori de câmp, cu o aciditate fină și echilibrată.
Aspect: Galben-verzui
Miros: Arome de piersici albe și citrice, combinate cu nuanțe de caise și flori de câmp.
Gust: CVin expresiv cu aciditate plăcută.
La 8 -10°C, alături de brânzeturi proaspete, aperitive, salate de crudități sau pește.
Un vin înviorator și agreabil, cu arome de fructe de pădure, învăluite în accente citrice
Aspect: roz
Miros: Note de fructe de pădure, cireșe și nuanțe de condimente
Gust: Gustul intens fructat este dominat de o bună aciditate
La 8 -10°C, alături de salate, aperitive, preparate din pește sau pui.
Aromele de prune și vișine combinate cu aciditatea moderată și taninurile fine bine integrate într-o structură elegantă, fac un vin echilibrat, plăcut, ușor de înțeles și savurat.
Aspect: Roșu rubiniu
Miros: Arome proaspete de fructe de pădure, coacăze negre, vișine și condimente.
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini fini bine integrați.
La 14 -16 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri și brânzeturi maturate.
Un vin bine structurat, nas expresiv si complex, gust proaspat cu un final revigorant si savuros
Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros: Complex, cu arome de flori de camp si de vanilie asociate cu o usoara tusa de flori de portocal.
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp relativ puternic bine echilibrat de aciditatea moderata si finalul prelung.
La 7-9ºC, alaturi de carne alba, peste, branzeturi usoare, salate
Un rose complex, prelung, bine structurat, cu un postgust prelung in care domina nuantele usor condimentate.
Aspect: culoarea somonului
Miros: Arome predominante de merisoare acompaniate de o nuanta de cacao.
Gust: Echilibrat, complex, persistent, final lung pentru un rose.
La 6-8º C, alaturi de mancaruri picante din carne de curcan sau vita, somon sau caracatita la gratar.
Aspect: Roșu rubiniu intens
Miros: Arome primare de prune, vișine, afine
și coacăze negre, îmbinate cu note subtile de ciocolată și condiment
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă,
tanini fini bine integrați, cu final de ciocolată neagră, vișină și vanilie
La 15 -17 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.
Un Chardonnay caracterizat prin eleganta si complexitate, in care aromele exotice sunt completate de savoarea onctuos-vanilata a stejarului francez. Finalul este intens si citric, pastrand o senzatie prelunga de prospetime.
Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale si citrice, invaluite de o nuanta de vanilie si unt generata de maturarea in butoaie din stejar francez.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate placuta.
La 10-12°C, alaturi de preparate din carne de curcan sau rata, peste ori fructe de mare însotite de sosuri mai grase.
Aromele de ciocolată și gem de coacăze împreună cu taninurile puternice bine coapte, ce susțin o structură bine echilibrată de o aciditate moderată fac un vin complex, cu mare potențial de învechire.
Aspect: Rubiniu închis.
Miros: Arome intense de ciocolată neagră, cireșe negre, gem de coacăze, condiemente.
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini puternici, copți, bine integrați într-o structură complex.
La 14 -16 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.
Un vin armonios, proaspat, rotund si perfect echilibrat, cu un buchet complex de fructe albe, sustinute de o nuanțta picanta de vanilie pe final. Aciditatea moderata a vinului si mineralitatea placuta îi aduc o jovialitate aparte.
Culoare: Galben pai
Olfactiv: Buchet bogat si complex, care te duce cu gandul la dulceata de piersici ori cirese albe condimentate cu piper rosu.
Gustativ: Gustul este generos, rotund, aciditate placuta, final prelung.
La 8 -10°C, alaturi de preparate din peste sau pasare, asociate cu sosuri condimentate ori picante.
Un vin dulce, elegant si placut, cu o constructie aromatica dominata de flori de salcam, miere de tei sau banane confiate.
Aspect: galben pai
Miros: Arome intense de flori de salcâm, busuioc, banane, ceară de albine și miere de tei.
Gust: Culesul târziu a generat un vin cu aciditatea relativ ridicată dar perfect echilibrată de restul destul de mare de zaharuri. Finalul este dominat de nuanța intensă de miere de flori de tei.
La 8-10ºC, alaturi de foie gras, tarte, pandispan cu fructe ori alte produse dulci de patiserie.
Un vin bine structurat, nas expresiv și complex, gust proaspăt cu
un final revigorant și savuros
Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros:Complex, cu arome de flori de câmp și de vanilie asociate
cu o ușoară tușă de flori de portocal.
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp puternic, bine echilibrat
de aciditatea moderată și finalul prelung.
Se recomanda servirea vinului la o temperatura de 10-12 grade, alaturi de preparate din carne de curcan sau rață, pește ori fructe de mare însoțite de sosuri mai grase.
Aspect: Rubiniu intens.
Miros:Arome primare de cirese negre, vișine, afine și coacăze
negre, îmbinate cu note subtile de ciocolată și vanilie.
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă, tanini fini bine
integrați, cu final de ciocolată neagră si cirese negre.
Se recomanda servirea vinului la o temperatura de 14-16 grade, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.
Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale și citrice.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate
plăcută.
Se recomanda servirea alaturi de preparate din carne de
curcan sau rață, pește ori fructe de mare însoțite de sosuri
mai grase.
Aspect: Roșu rubiniu intens.
Miros: Arome primare de prune, vișine, afine și coacăze negre;
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă, tanini fini bine integrați.
Se recomanda servirea alaturi de preparate din carne de
vita sau porc, mezeluri picante si branzeturi maturate.
Aspect: Rubiniu închis.
Miros: Arome intense de cireșe negre, gem de coacăze, condiemente;
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini puternici, copți, bine integrați într-o structură complex.
Se recomanda servirea alături de preparate din carne de
vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.
Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros: Complex, cu arome de flori de câmp și de vanilie asociate cu o ușoară tușă de flori de portocal;
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp relativ puternic bine echilibrat de aciditatea moderată și finalul prelung.
Se recomanda servirea alaturi de carne alba, peste, branzeturi usoare, salate.
Aspect: Culoarea somonului.
Miros: Arome predominante de merișoare acompaniate de o nuanță de cacao.
Gust: Echilibrat, complex, persistent, final lung pentru un rose.
Se recomanda servirea alaturi de mancaruri picante din carne de curcan sau vita, somon sau caracatita.