Vinurile

Cramă mică

Considerăm că vinul face parte din amprenta culturală a unui popor, iar pentru noi, Velvet Winery, vinul este amprenta solului, strugurelui, viticultorului și a enologului, pe scurt, al terroirului din Dealu Mare.
Vinurile sunt realizate cu accent deosebit pe calitate și tipicitate de soi, create cu multă grijă și pasiune, sub îndrumarea directă a unuia dintre cei mai apreciați enologi din țară, Liviu Grigorică. Portofoliul nostru conține atât vinuri ușor de înțeles, cu tipicitate de soi, ce se adresează în special publicului tânăr, cât și vinuri complexe, de creație, pentru cunoscătorii și pasionații de vin.

Zaiafet Alb

Note de degustare

Un vin expresiv, cu arome de citrice și flori de câmp, cu o aciditate fină și echilibrată.

Aspect: Galben-verzui
Miros: Arome de piersici albe și citrice, combinate cu nuanțe de caise și flori de câmp.
Gust: CVin expresiv cu aciditate plăcută.

Servire

La 8 -10°C, alături de brânzeturi proaspete, aperitive, salate de crudități sau pește.

  • Strugure: Fetească Regală, Chardonnay
  • Tip vin: Alb, Demisec
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la criomacerare în cisterne din inox pentru 24 de ore. Mustul rezultat după scurgerepresare a fost limpezit gravitațional. Fermentația controlată s-a desfășurat la o temperatură de 14-16˚C. După perfectarea fermentației alcoolice, vinul a fost stabilizat, condiționat și îmbuteliat.

Zaiafet Rose

Note de degustare

Un vin înviorator și agreabil, cu arome de fructe de pădure, învăluite în accente citrice

Aspect: roz
Miros: Note de fructe de pădure, cireșe și nuanțe de condimente
Gust: Gustul intens fructat este dominat de o bună aciditate

Servire

La 8 -10°C, alături de salate, aperitive, preparate din pește sau pui.

  • Strugure: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon
  • Tip vin: Rose, Demisec
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: S-a folosit doar mustul ravac, scurs din presă, dupa circa o jumătate de oră de macerare. Musturile s-au limpezit gravitațional, la rece. Fermentația controlată s-a desfășurat la o temperatură de 12-14˚C. Dupa perfectarea fermenției alcoolice, vinul a fost stabilizat, condiționat și îmbuteliat.

Zaiafet Roșu

Note de degustare

Aromele de prune și vișine combinate cu aciditatea moderată și taninurile fine bine integrate într-o structură elegantă, fac un vin echilibrat, plăcut, ușor de înțeles și savurat.

Aspect: Roșu rubiniu
Miros: Arome proaspete de fructe de pădure, coacăze negre, vișine și condimente.
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini fini bine integrați.

Servire

La 14 -16 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri și brânzeturi maturate.

  • Strugure: Cabernet Sauvignon
  • Tip vin: Roșu, Demisec
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zonă piemontală, calcaroasă, cu expoziție sudică. Sol necompactat în adâncime, fără pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la macerare la rece (circa 6˚C) în cisterne din inox pentru 48 de ore, după care a urmat fermentarea pentru circa o săptămână. După perfectarea fermentației malolactice, vinul a fost stabilizat, condiționat și îmbuteliat.

La Țigănci Fetească Regală

Note de degustare

Un vin bine structurat, nas expresiv si complex, gust proaspat cu un final revigorant si savuros

Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros: Complex, cu arome de flori de camp si de vanilie asociate cu o usoara tusa de flori de portocal.
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp relativ puternic bine echilibrat de aciditatea moderata si finalul prelung.

Servire

La 7-9ºC, alaturi de carne alba, peste, branzeturi usoare, salate

  • Strugure: Feteasca Regala
  • Tip vin: Alb sec, DOC – CMD, Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltati manual, iar mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational la rece. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 16-18˚C. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

La Țigănci Rose

Note de degustare

Un rose complex, prelung, bine structurat, cu un postgust prelung in care domina nuantele usor condimentate.

Aspect: culoarea somonului
Miros: Arome predominante de merisoare acompaniate de o nuanta de cacao.
Gust: Echilibrat, complex, persistent, final lung pentru un rose.

Servire

La 6-8º C, alaturi de mancaruri picante din carne de curcan sau vita, somon sau caracatita la gratar.

  • Strugure: Feteasca Neagra
  • Tip vin: Rose sec, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Pentru rose s-a folosit doar mustul ravac, scurs din presa dupa circa o ora de macerare. Mustul s-a limpezit gravitational, la rece. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de circa 16˚C. O parte din rose a fost maturat in butoaie din lemn de stejar francez, timp de 6 luni. Dupa cupajarea finala, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

La Țigănci Fetească Neagră

Note de degustare

Aspect: Roșu rubiniu intens
Miros: Arome primare de prune, vișine, afine
și coacăze negre, îmbinate cu note subtile de ciocolată și condiment
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă,
tanini fini bine integrați, cu final de ciocolată neagră, vișină și vanilie

Servire

La 15 -17 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.

  • Strugure: Fetească neagră
  • Tip vin: Roșu, sec, DOC – CMD Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontală, calcaroasă, cu expoziție
    sudică. Sol necompactat în adâncime, fără pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați
    și lăsați la macerare la rece (circa 6˚C) în cisterne din inox pentru 48 de ore, dupa care a urmat fermentarea pentru circa 10 zile. Maturat 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc la prima și a doua folosire.

Wine Deco Chardonnay

Note de degustare

Un Chardonnay caracterizat prin eleganta si complexitate, in care aromele exotice sunt completate de savoarea onctuos-vanilata a stejarului francez. Finalul este intens si citric, pastrand o senzatie prelunga de prospetime.

Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale si citrice, invaluite de o nuanta de vanilie si unt generata de maturarea in butoaie din stejar francez.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate placuta.

Servire

La 10-12°C, alaturi de preparate din carne de curcan sau rata, peste ori fructe de mare însotite de sosuri mai grase.

  • Strugure: Chardonnay
  • Tip vin: Alb sec, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 48 de ore. Mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 16-18˚C. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost tinut pe sediment fin, in butoaie din lemn de stejar francez, timp de 9 luni, pentru un plus de complexitate si extractie aromatica.

Wine Deco Cabernet Sauvignon

Note de degustare

Aromele de ciocolată și gem de coacăze împreună cu taninurile puternice bine coapte, ce susțin o structură bine echilibrată de o aciditate moderată fac un vin complex, cu mare potențial de învechire.

Aspect: Rubiniu închis.
Miros: Arome intense de ciocolată neagră, cireșe negre, gem de coacăze, condiemente.
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini puternici, copți, bine integrați într-o structură complex.

Servire

La 14 -16 ºC, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.

  • Strugure: Cabernet Sauvignon
  • Tip vin: Roșu sec, DOC – CMD Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zonă piemontală, calcaroasă, cu expoziție sudică. Sol necompactat în adâncime, fără pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la macerare-fermentare timp de 21 de zile in cisterne din inox. După perfectarea fermentației malolactice, vinul a fost maturat în butoaie din stejar francez timp de circa 18 luni apoi a fost stabilizat, condiționat și îmbuteliat

Triptic

Note de degustare

Un vin armonios, proaspat, rotund si perfect echilibrat, cu un buchet complex de fructe albe, sustinute de o nuanțta picanta de vanilie pe final. Aciditatea moderata a vinului si mineralitatea placuta îi aduc o jovialitate aparte.

Culoare: Galben pai
Olfactiv: Buchet bogat si complex, care te duce cu gandul la dulceata de piersici ori cirese albe condimentate cu piper rosu.
Gustativ: Gustul este generos, rotund, aciditate placuta, final prelung.

Servire

La 8 -10°C, alaturi de preparate din peste sau pasare, asociate cu sosuri condimentate ori picante.

  • Strugure: Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra
  • Tip vin: Alb, sec. DOC – CMD Dealu Mare
  • Zona de productie: Dealu Mare – Gura Vadului
  • Areal: Sol argilos cu depozite cochilifere.  Elevatie 300-400 metri.
  • Vinificatie: Pentru vinurile din toate cele trei soiuri s-a utilizat doar mustul ravac, limpezit gravitational la rece si fermentat la temperatura controlata de 14-16°C. Feteasca Regala a fost maturata in butoaie noi din lemn de stejar francez timp de 9 luni.

Cabaret

Note de degustare

Un vin dulce, elegant si placut, cu o constructie aromatica dominata de flori de salcam, miere de tei sau banane confiate.

Aspect: galben pai
Miros: Arome intense de flori de salcâm, busuioc, banane, ceară de albine și miere de tei.
Gust: Culesul târziu a generat un vin cu aciditatea relativ ridicată dar perfect echilibrată de restul destul de mare de zaharuri. Finalul este dominat de nuanța intensă de miere de flori de tei.

Servire

La 8-10ºC, alaturi de foie gras, tarte, pandispan cu fructe ori alte produse dulci de patiserie.

  • Strugure: Tamaioasa romaneasca, Muscat Ottonel, Chardonnay
  • Tip vin: Alb dulce, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expoziție sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii din fiecare soi au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 48 de ore in cazul Chardonnay si pentru 72 de ore in cazul Tamaioasei si Muscatului. Mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul din Chardonnay a fost tinut pe sediment fin, in butoaie din lemn de stejar francez, pentru aproximativ 6 luni. Fermentatia alcoolica la vinurile din Muscat si Tamaioasa a fost intrerupta pentru a pastra cantitatea dorita de zaharuri nefermentate. Dupa cupajarea finala, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

Magiq Alb

Note de degustare

Un vin bine structurat, nas expresiv și complex, gust proaspăt cu
un final revigorant și savuros

Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros:Complex, cu arome de flori de câmp și de vanilie asociate
cu o ușoară tușă de flori de portocal.
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp puternic, bine echilibrat
de aciditatea moderată și finalul prelung.

Servire

Se recomanda servirea vinului la o temperatura de 10-12 grade, alaturi de preparate din carne de curcan sau rață, pește ori fructe de mare însoțite de sosuri mai grase.

  • Strugure: Chardonnay & Feteasca Regala
  • Tip vin: Alb, Sec, DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expoziție sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la criomacerare în cisterne din inox pentru 48 de ore. Mustul rezultat după scurgere- presare a fost limpezit gravitațional. Fermentația controlată s-a desfășurat la o temperatură de 16- 18 ̊ C. După perfectarea fermentației alcoolice, vinul a fost ținut pe sediment fin, în butoaie din lemn de stejar francez, timp de 6 luni, pentru un plus de complexitate și extracție aromatică.

Magiq Rosu

Note de degustare

Aspect: Rubiniu intens.
Miros:Arome primare de cirese negre, vișine, afine și coacăze
negre, îmbinate cu note subtile de ciocolată și vanilie.
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă, tanini fini bine
integrați, cu final de ciocolată neagră si cirese negre.

Servire

Se recomanda servirea vinului la o temperatura de 14-16 grade, alături de preparate din carne de vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.

  • Strugure: Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
  • Tip vin: Rosu, Sec, DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expoziție sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii de Feteasca neagra au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la macerare la rece (circa 6˚C) în cisterne din inox pentru 48 de ore, dupa care a urmat fermentarea pentru circa 10 zile. Maturat 11 luni în baricuri din stejar franțuzesc la a doua folosire. Strugurii din Cabernet Sauvignon au fost recoltati manual, iar macerarea-fermentarea a fist de 20 de zile. Vinul a fost apoi maturat un an in butoaie din lemn de stejar francez.

Velvet One Chardonnay

Note de degustare

Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale și citrice.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate
plăcută.

Servire

Se recomanda servirea alaturi de preparate din carne de
curcan sau rață, pește ori fructe de mare însoțite de sosuri
mai grase.

  • Strugure: Chardonnay
  • Tip vin: Alb, Sec
  • Zona de productie: DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, iar mustul rezultat după scurgere-presare a fost limpezit gravitațional la rece. Fermentația controlată s-a desfășurat la o
    temperatură de 16-18 ̊C.

Velvet One Feteasca Neagra

Note de degustare

Aspect: Roșu rubiniu intens.
Miros: Arome primare de prune, vișine, afine și coacăze negre;
Gust: Corpolent, echilibrat, structură elegantă, tanini fini bine integrați.

Servire

Se recomanda servirea alaturi de preparate din carne de
vita sau porc, mezeluri picante si branzeturi maturate.

  • Strugure: Feteasca Neagra
  • Tip vin: Rosu, Sec
  • Zona de productie: DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la macerare la rece (circa 6 ̊C) în cisterne din inox pentru 48 de ore, dupa care a urmat fermentarea pentru circa 10 zile.

Velvet One Cabernet Sauvignon

Note de degustare

Aspect: Rubiniu închis.
Miros: Arome intense de cireșe negre, gem de coacăze, condiemente;
Gust: Echilibrat, plăcut, tanini puternici, copți, bine integrați într-o structură complex.

Servire

Se recomanda servirea alături de preparate din carne de
vită sau porc, mezeluri picante și brânzeturi maturate.

  • Strugure: Cabernet Sauvignon
  • Tip vin: Rosu, Sec
  • Zona de productie: DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinați și lăsați la macerare-fermentare timp de 21 de zile in cisterne din inox. După perfectarea fermentației malolactice, vinul a fost stabilizat, condiționat și îmbuteliat.

Velvet One Feteasca Regala

Note de degustare

Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros: Complex, cu arome de flori de câmp și de vanilie asociate cu o ușoară tușă de flori de portocal;
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp relativ puternic bine echilibrat de aciditatea moderată și finalul prelung.

Servire

Se recomanda servirea alaturi de carne alba, peste, branzeturi usoare, salate.

  • Strugure: Feteasca Regala
  • Tip vin: Alb, Sec
  • Zona de productie: DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, iar mustul rezultat după scurgere-presare a fost limpezit gravitațional la rece. Fermentația controlată s-a desfășurat la o temperatură de 16-18 ̊C.

Velvet One Roze

Note de degustare

Aspect: Culoarea somonului.
Miros: Arome predominante de merișoare acompaniate de o nuanță de cacao.
Gust: Echilibrat, complex, persistent, final lung pentru un rose.

Servire

Se recomanda servirea alaturi de mancaruri picante din carne de curcan sau vita, somon sau caracatita.

  • Strugure: Feteasca Neagra
  • Tip vin: Roze, Sec
  • Zona de productie: DOC - CMD Dealu Mare -Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevație 400 m.
  • Vinificatie: Pentru rose s-a folosit doar mustul ravac, scurs din presă după circa o oră de macerare. Mustul s-a limpezit gravitațional, la rece. Fermentația controlată s-a desfășurat la o temperatură de circa 16 ̊C.
Telefon
Quick Contact Icon Contact rapid
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.