Vinurile

Cramă mică, vinuri cu personalitate!

Considerăm că vinul face parte din amprenta culturală a unui popor, iar pentru noi, Velvet Winery, vinul este amprenta solului, strugurelui, viticultorului și a enologului, pe scurt, al terroirului din Dealu Mare.
Vinurile sunt realizate cu accent deosebit pe calitate și tipicitate de soi, create cu multă grijă și pasiune, sub îndrumarea directă a unuia dintre cei mai apreciați enologi din țară, Liviu Grigorică. Portofoliul nostru conține atât vinuri ușor de înțeles, cu tipicitate de soi, ce se adresează în special publicului tânăr, cât și vinuri complexe, de creație, pentru cunoscătorii și pasionații de vin.

Nirvana Roze

Note de degustare

Un vin inviorator si agreabil, cu arome de citrice si fructe de padure, usor de acceptat si asociat culinar

Aspect: roz pal
Miros: Arome de zmeura si nuante de condimente
Gust: Vin inviorator datorita aciditatii placute, structura delicata

Servire

La 8 -10°C, alaturi de salate, aperitive, preparate din peste, in special somon.

  • Strugure: Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra
  • An recolta: 2019
  • Tip vin: Rose sec, DOC – CMD, Mehedinti - Corcova
  • Vol. Alc.: 13.5%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: S-a folosit doar mustul ravac, scurs din presa, dupa circa o jumatate de ora de macerare. Musturile s-au limpezit gravitațional, la rece. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 12-14˚C. Dupa perfectarea fermentiei alcoolice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

Nirvana Chardonnay

Note de degustare

Un vin expresiv, cu arome de citrice si fructe exotice, cu o aciditate fina si echilibrata.

Aspect: Galben-verzui
Miros: Arome de piersici albe si pere varatice combinate cu nuante de caise si mango.
Gust: Vin expresiv cu aciditate placuta, gust intens de caise bine coapte cu nuante de citrice pe final.

Servire

La 8 -10°C, alaturi de branzeturi proaspete, aperitive, salate de cruditati sau peste.

  • Strugure: Chardonnay
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Alb, sec, DOC – CMD Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 24 de ore. Mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 14-16˚C. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

Nirvana Feteasca Neagra

Note de degustare

Aromele de prune si visine combinate cu aciditatea moderata si taninurile fine bine integrate intr-o structura eleganta fac un vin echilibrat, placut, usor de inteles si aceptat.

Aspect: Rosu rubiniu
Miros: Arome proaspete de fructe de padure, coacaze negre, visine si condimente.
Gust: Echilibrat, placut, tanini fini bine integrați.

Servire

La 14 -16 ºC, alaturi de preparate din carne de vita sau porc, mezeluri picante si branzeturi maturate.

  • Strugure: Feteasca Neagra
  • An recolta:2018
  • Tip vin: Rosu sec, DOC – CMD Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13.5%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la macerare la rece (circa 6˚C) in cisterne din inox pentru 48 de ore, dupa care a urmat fermentarea pentru circa o saptămana. Dupa perfectarea fermentatiei malolactice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

La Tiganci Feteasca Regala

Note de degustare

Un vin bine structurat, nas expresiv si complex, gust proaspat cu un final revigorant si savuros

Aspect: Galben pai, cu reflexii verzui.
Miros: Complex, cu arome de flori de camp si de vanilie asociate cu o usoara tusa de flori de portocal.
Gust: Un vin bine structurat, cu un corp relativ puternic bine echilibrat de aciditatea moderata si finalul prelung.

Servire

La 7-9ºC, alaturi de carne alba, peste, branzeturi usoare, salate

  • Strugure: Feteasca Regala
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Alb sec, DOC – CMD, Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13.5%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltati manual, iar mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational la rece. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 16-18˚C. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

La Tiganci Feteasca Neagra

Note de degustare

Un rose complex, prelung, bine structurat, cu un postgust prelung in care domina nuantele usor condimentate.

Aspect: culoarea somonului
Miros: Arome predominante de merisoare acompaniate de o nuanta de cacao.
Gust: Echilibrat, complex, persistent, final lung pentru un rose.

Servire

La 6-8º C, alaturi de mancaruri picante din carne de curcan sau vita, somon sau caracatita la gratar.

  • Strugure: Feteasca Neagra
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Rose sec, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13.5%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Pentru rose s-a folosit doar mustul ravac, scurs din presa dupa circa o ora de macerare. Mustul s-a limpezit gravitational, la rece. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de circa 16˚C. O parte din rose a fost maturat in butoaie din lemn de stejar francez, timp de 6 luni. Dupa cupajarea finala, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.

Wine Deco

Note de degustare

Un Chardonnay caracterizat prin eleganta si complexitate, in care aromele exotice sunt completate de savoarea onctuos-vanilata a stejarului francez. Finalul este intens si citric, pastrand o senzatie prelunga de prospetime.

Aspect: Galben verzui.
Miros: Note intense de fructe tropicale si citrice, invaluite de o nuanta de vanilie si unt generata de maturarea in butoaie din stejar francez.
Gust: Un vin corpolent, complex, bine echilibrat de o aciditate placuta.

Servire

La 10-12°C, alaturi de preparate din carne de curcan sau rata, peste ori fructe de mare însotite de sosuri mai grase.

  • Strugure: Chardonnay
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Alb sec, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expozitie sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii au fost recoltați manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 48 de ore. Mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational. Fermentatia controlata s-a desfasurat la o temperatura de 16-18˚C. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost tinut pe sediment fin, in butoaie din lemn de stejar francez, timp de 9 luni, pentru un plus de complexitate si extractie aromatica.

Triptic

Note de degustare

Un vin armonios, proaspat, rotund si perfect echilibrat, cu un buchet complex de fructe albe, sustinute de o nuanțta picanta de vanilie pe final. Aciditatea moderata a vinului si mineralitatea placuta îi aduc o jovialitate aparte.

Culoare: Galben pai
Olfactiv: Buchet bogat si complex, care te duce cu gandul la dulceata de piersici ori cirese albe condimentate cu piper rosu.
Gustativ: Gustul este generos, rotund, aciditate placuta, final prelung.

Servire

La 8 -10°C, alaturi de preparate din peste sau pasare, asociate cu sosuri condimentate ori picante.

  • Strugure: Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Alb, sec. DOC – CMD Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 13.5%
  • Zona de productie: Dealu Mare – Gura Vadului
  • Areal: Sol argilos cu depozite cochilifere.  Elevatie 300-400 metri.
  • Vinificatie: Pentru vinurile din toate cele trei soiuri s-a utilizat doar mustul ravac, limpezit gravitational la rece si fermentat la temperatura controlata de 14-16°C. Feteasca Regala a fost maturata in butoaie noi din lemn de stejar francez timp de 9 luni.

Cabaret

Note de degustare

Un vin dulce, elegant si placut, cu o constructie aromatica dominata de flori de salcam, miere de tei sau banane confiate.

Aspect: galben pai
Miros: Arome intense de flori de salcâm, busuioc, banane, ceară de albine și miere de tei.
Gust: Culesul târziu a generat un vin cu aciditatea relativ ridicată dar perfect echilibrată de restul destul de mare de zaharuri. Finalul este dominat de nuanța intensă de miere de flori de tei.

Servire

La 8-10ºC, alaturi de foie gras, tarte, pandispan cu fructe ori alte produse dulci de patiserie.

  • Strugure: Tamaioasa romaneasca, Muscat Ottonel, Chardonnay
  • An recolta: 2018
  • Tip vin: Alb dulce, DOC-CMD, Dealu Mare
  • Vol. Alc.: 12%
  • Zona de productie: Podgoria Dealu Mare – Tohani
  • Areal: Zona piemontala, calcaroasa, cu expoziție sudica. Sol necompactat in adancime, fara pete de Gleizare. Elevatie 400 m.
  • Vinificatie: Strugurii din fiecare soi au fost recoltati manual, desciorchinati si lasati la criomacerare in cisterne din inox pentru 48 de ore in cazul Chardonnay si pentru 72 de ore in cazul Tamaioasei si Muscatului. Mustul rezultat dupa scurgere-presare a fost limpezit gravitational. Dupa perfectarea fermentatiei alcoolice, vinul din Chardonnay a fost tinut pe sediment fin, in butoaie din lemn de stejar francez, pentru aproximativ 6 luni. Fermentatia alcoolica la vinurile din Muscat si Tamaioasa a fost intrerupta pentru a pastra cantitatea dorita de zaharuri nefermentate. Dupa cupajarea finala, vinul a fost stabilizat, conditionat si imbuteliat.
Telefon
Quick Contact Icon Contact rapid
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.